رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با بیان اینکه «بلوغ زودرس» میتواند باعث افزایش اضطراب و نگرانی در فرد شود، گفت: دسترسی به اطلاعات، تغذیه و بهداشت از عوامل بسیار تاثیرگذار در مسئله بلوغ زودرس هستند.
به گزارش سایت تخصصی مددکاری اجتماعی ۲۰۱۵ به نقل از تسنیم، سید حسن موسوی چلک درباره علل و عوامل تاثیرگذار در ایجاد بلوغ زودرس اظهار کرد: در شرایط عادی رشد، از تولد تا سالمندی و وفات یک مراحلی را طی میکنیم که به مرحله بین نوجوانی و جوانی، مرحله بلوغ میگویند.
وی افزود: امروزه بنابر عوامل مختلف شاهدیم که سن بلوغ در حال پایین آمدن است یا به عبارتی بهتر است بگوییم پایین آمده است و به دلیل طی نشدن مراحل طبیعی رشد، آن را بلوغ زودرس مینامند.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران خاطرنشان کرد: دسترسی به اطلاعات، تغذیه و بهداشت از عوامل بسیار تاثیرگذار در مسئله بلوغ زودرس هستند؛ اطلاعات را میتوان از شیوههای مختلف از قبیل رسانه، کتاب، افرادی که در محیطهای مختلف با آنها در ارتباط هستند و… به دست آورد.
وی تصریح کرد: اگر بتوان اطلاعات لازم را قبل از بلوغ به کودکان و نونهالان داد، دیگر مسئله بلوغ تبدیل به یک بحران نمیشود؛ ارائه این اطلاعات باید بهگونهای باشد که در هر مرحله از رشد، در همان مقطع یا کمی قبل از آن، اطلاعات لازم در اختیار کودکان قرار داده شود.
موسوی یادآور شد: زمانی که کودکی دچار بلوغ زودرس میشود اما اطلاعاتی را درباره این موضوع ندارد، ممکن است نگرانیهایی برای او به وجود بیاید؛ گاهی اوقات با قرار گرفتن در این شرایط و نداشتن اطلاعات، ممکن است از کسانی اطلاعات بگیرد که اطلاعات درست را به او ندهند یا از راه اشتباهی، اطلاعات خود را به دست آورد.
وی افزود: بلوغ زودرس اگر بدون شناخت باشد، میتواند باعث افزایش اضطراب و نگرانی در فرد شود و ممکن است باعث سوءاستفاده افراد سودجو شود و آسیبها و مشکلاتی را بهوجود بیاورد؛ امروزه هر شخص میتواند از راههای انتقالیِ مختلفی اطلاعات به دست آورد و بدون شک همه ما تحت تأثیر رسانه و فضای مجازی هستیم که توانسته سبک زندگی ما را تغییر دهد؛ اگر ما با آگاهی و سواد استفاده از آنها این راههای انتقالِ اطلاعات را به کار نگیریم، میتواند پیامدهای منفی داشته باشد.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران متذکر شد: اینکه ما از چه کسانی اطلاعات میگیریم بسیار مهم است بنابراین میتوانیم از راههای درست استفاده کرده و آثار سوء آن را از بین ببریم؛ والدین باید به خوبی مراحل، علائم و نوع برخورد با بلوغ را بشناسند و بتوانند پاسخهای اولیه را به فرزندان بدهند و اگر به هر دلیلی نتوانستند اطلاعات درست را به فرزندان بدهند، بتوانند از طریق مراکز مشاوره، مراکز مددکاری اجتماعی و متخصصین رشتههای یاورانه، اطلاعات درست را در اختیار فرزندان قرار دهند.
وی گفت: اگر اطلاعات درست در زمان مناسب به فرزندان داده نشود، میتواند موجب اغفال فرزندان و ایجاد آسیب جنسی آنها شود؛ اغفال شدن ناشی از ضعف در حوزه کسب اطلاعاتِ درست است؛ امروزه سبکهای زندگی تغییر کرده و حضور ما در محیطهای اجتماعی و عرصههایی که میتوانند به ما اطلاعات بدهند، افزایش یافته است و میتوانند در همه ابعاد زندگی ما تاثیرگذار باشند؛ در مسئله بلوغ زودرس، والدین و کودکان باید دارای اطلاعات درست باشند تا با ورود به مرحله بلوغ دچار مشکل و آسیبهای جدی نشوند.